Logo Utrecht University

Bijlhouwerstraat 6, zaal 0.24

Actualiteitencollege Brexit

To Bremain or to Brexit?

Die vraag is nu beantwoord: een meerderheid van de Britse kiezers heeft gestemd voor het verlaten van de EU, tot verrassing van veel analisten en de financiële markten. Maar wat betekent deze uitkomst nu eigenlijk? Waar komt het (groeiende) verzet tegen de EU vandaan? Hoe gaat het nu verder met de EU: komen er meer referenda over EU-lidmaatschap en is dit het begin van het einde voor de Europese Unie? Of is het juist een nieuwe start, nu de andere lidstaten verder kunnen zonder hun Eurosceptische partner?

Op donderdag 30 juni zullen Femke van Esch en Sebastiaan Princen, UHD en Hoogleraar Europees bestuur bij het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO), in een actualiteitencollege op deze vragen ingaan. Dit actualiteitencollege staat open voor alle studenten van de UU.

Het college is in zaal 0.24 (de grote collegezaal) van het USBO-gebouw op de Bijlhouwerstraat 6. We beginnen om 15.00 uur.